Naslovnica Moje Politika Ekonomija Hronika Sport Zabava Video Tehnologija Nauka Misterije Život Religija Oglasi
Pregled
Teme
Tuzlanska kapija
Poplave
Papa Franjo
Krvava svadba
Drama u Kumanovu
20. godišnjica Srebrenice
Eurosong
Matura
Vojislav Šešelj
ISIS
Narkodileri
Islamofobija
Nevrijeme
Ovisnost
Devedesete
Fudbal
Muzika i ples
Reality
Svijet
Sirija
Makedonija
Ukrajina
Irak
Saudijska Arabija
Jemen
Amerika
Rusija
Francuska
Italija
Regionalno
Najčitanije
Najnovije
Izdvojeno
Ličnosti
Pretraga
Pretražite 15.586 vijesti iz vodećih izvora uživo!    Izvori:
 Najbrže do vijesti:  unesite naziv mjesta, opis događaja, ime ličnosti, izvor, itd.
Vijest nije pronađena. Evo rezultata pretrage:
24 SATA f t više Zabilježi Povodom obilježavanja 23. godišnjice formiranja Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) regije Bihać, u organizaciji braniteljskih udruga HVO-a i Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Unsko-sanske županije (USŽ), a pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Marinka Čavare, Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i Grada Bihaća, danas je u Bihaću položeno cvijeće i odata počast na katoličkom groblju i spomen obilježju poginulim braniteljima u Žegaru. prije 51 min.
NEZAVISNE f t više Zabilježi MEKSIKO SITI - U tornadu, koji je zahvatio pogranični meksički grad Siudad Akuna, poginulo je najmanje deset osoba, a uništeno nekoliko kuća. prije 58 min.
NEZAVISNE f t više Zabilježi RIO DE ŽANEIRO - U nemirima u zatvoru "Feira de Santana" u državi Bahija na sjeveroistoku Brazila poginulo je najmanje sedam osoba. prije 58 min.
CAFE.BA f t više Zabilježi MEKSIKO SITI - U tornadu, koji je zahvatio pogranični meksički grad Siudad Akuna, poginulo je najmanje deset osoba, a uništeno nekoliko kuća. prije 58 min.
AVAZ f t više Zabilježi U tornadu, koji je zahvatio pogranični meksički grad Siudad Akuna, poginulo je najmanje deset osoba, a uništeno nekoliko kuća. Lokalni zvaničnik iz meksičke države Koahuila Rozario Kano rekla je da je potvrđeno da je deset osoba poginulo. Siudad Akuna je grad sa oko 100.000 stanovnika i nalazi se na granici sa SAD. Kano je dodala da je u toku procjena štete i koordi prije 1 sat.
DNEVNIK.HR f t više Zabilježi U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 11:25 sati u Slavonskom Brodu, smrtno je stradao 80-godišnji biciklist podlezivši pod autobus, izvijestila je policija. prije 1 sat.
HABER.BA f t više Zabilježi Svaka dama sanja o savršenoj ljubavnoj vezi sa prekrasnim, jakim muškarcem, no možda pritom zaboravljaju da veza sa takvim muškarcem nije jednostavna-zahtjeva odricanje, stalan razvoj i uzajamno poštovanje. Pokušate li ga promijeniti, sudeći prema dosad viđenom, veza neće završiti dobro. Vijest 3 ženske navike koje uništavaju muškost kod partnera objavljena na Haber.ba. prije 1 sat.
HABER.BA f t više Zabilježi Svaka dama sanja o savršenoj ljubavnoj vezi sa prekrasnim, jakim muškarcem, no možda pritom zaboravljaju da veza sa takvim muškarcem nije jednostavna-zahtjeva odricanje, stalan razvoj i uzajamno poštovanje. Pokušate li ga promijeniti, sudeći prema dosad viđenom, veza neće završiti dobro. Vijest TOP 3 ženske navike koje uništavaju muškost kod partnera objavljena na Haber.ba. prije 26 min.
CAFE.BA f t više Zabilježi SLAVONSKI BROD - Osamdesetogodišnji biciklista poginuo je danas u Slavonskom Brodu kada je podletio pod autobus, saopštila je policija. prije 19 min.
NEZAVISNE f t više Zabilježi SLAVONSKI BROD - Osamdesetogodišnji biciklista poginuo je danas u Slavonskom Brodu kada je podletio pod autobus, saopštila je policija. prije 19 min.
POGLEDAJ
 VIDEO 
24 SATA f t više Zabilježi Naime, jedan od članova ove ektremističke organizacije, kako se može vidjeti na snimku koji je objavljen pokušao je pocijepati Knjigu žalosti, nakon čega je intervenisala policija. prije 12 min.
RADIO SARAJEVO f t više Zabilježi Aktivisti i aktivistkinje Inicijative mladih za ljudska prava i aktivističkog pokreta MOJA INICIJATIVA danas su na komemoraciji masakra na tuzlanskoj Kapiji uručili porodicama žrtava i gradonačelniku Tuzle Knjigu žalosti u koju su se tokom protekle nedelje upisali građani i građanke Srbije. Inicijativini aktivisti i aktivistkinje su sproveli niz uličnih akcija u Srbiji povodom dvadesete godišnjice masakra na tuzlanskoj Kapiji. Na uličnim akcijama aktivisti i aktivistkinje pozivali su građane i g prije 1 sat.
ALJAZEERA f t više Zabilježi Najteže su pogođeni Teksas i Oklahoma, odakle je evakuirano nekoliko hiljada ljudi.  prije 21 min.
RTCG f t više Zabilježi Svađa u tramvaju između kosovskih Albanaca u Beču prerasla je u obračun vatrenim oružjem, u kojem je jedna osoba poginula, a dvije teško povrijeđene, od kojih je jedna 19-godišnja slučajna prolaznica. prije 41 min.
SPORT.BA f t više Zabilježi Među kodovima koji su pristigli protekle sedmice u sklopu velike SMS nagradne igre „Dočekaj ljeto uz Pan“, izvučen je četvrti dobitnik ljetovanja  za dvije osobe, Kenan iz Tuzle!  prije 47 min.
AVAZ f t više Zabilježi U nemirima u zatvoru "Feira de Santana" u državi Bahija na sjeveroistoku Brazila poginulo je najmanje sedam osoba. Nemiri su izbili nakon tuče između dvije suprotstavljene bande i oko 70 osoba, uglavnom članova porodica zatvorenika, bilo je uzeto za taoce. Nije poznato da li su poginuli bili zatvorenici. Zvaničnici zatvorske službe izjavili su da je pregovorima okončana talač prije 1 sat.
BLIC f t više Zabilježi Ministarstvo Vlade Kosova za zajednice i povratak je, u saradnji sa Opštinom Gračanica, danas dalo 4.000 evra da bi bila uključena struja stanovnicima kontejnerskog naselja u toj srpskoj enklavi kod Prištine. prije 46 min.
BLIC f t više Zabilježi Razorni tornado protutnjao je danas kroz Siudad Akunu, grad na severnoj granici Meksika, pri čemu je poginulo najmanje deset ljudi, a uništen je veliki broj kuća i vozila, objavili su tamošnji mediji. prije 1 sat.
RTS f t više Zabilježi Posle svake veće kiše Gornja Vranjska, selo kod Šapca, bilo je pod vodom. Kuće i domaćinstva danas suvi i pored celodnevnih padavina jer su manji vodotoci i kanalska mreža prokopani i raščićeni. prije 1 sat.
RTS f t više Zabilježi Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u obračunu kosovskih Albanaca u Beču, čija je svađa u tramvaju prerasla u obračun vatrenim oružjem. prije 1 sat.
AVAZ f t više Zabilježi Predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava i pokreta Moja inicijativa danas su, nakon odavanja počasti žrtvama poginulim na Kapiji 25. maja prije 20 godine, Jasminu Imamoviću, gradonačelniku Tuzle predali knjigu žalosti u koju su setokom protekle nedjelje upisali građani Srbije. Oni su povodom 20-godišnjice masakra u Tuzli organizovali upis u knjigu žalosti u vi& prije 16 min.
RADIO SARAJEVO f t više Zabilježi Mladić iz Trebinja, R.A. (19), osumnjičen je za ubistvo Marka Đerića (24) iz tog grada.  Trebinje: Zaštitar ubijen iz automatskog oružja Centar javne bezbjednosti Trebinje je tužilaštvu u tom gradu dostavio izvještaj protiv ovog 19-godišnjaka, koji se sumnjiči da je jučer u ranim jutarnjim satima, u pravcu Marka Đerića ispalio najmanje sedam hitaca.  Đerić je preminuo na licu mjesta od jednog hica koji ga je pogodio s leđa u srce.  Službenik za odnose s javnošću trebinjskog Okružnog tužilaštva S prije 2 sat.
JUŽNA SRBIJA f t više Zabilježi Trogodišnje dete koje je nakon saobraćajnog udesa kod Malče na putu Niš Svrljig, prebačeno u KC Niš, u teškom je opštem stanju, izjavila je direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju prof. dr Andjelka Slavković. prije 2 sat.
BLIC f t više Zabilježi Svađa u tramvaju između kosovskih Albanaca u Beču prerasla je u obračun vatrenim oružjem, u kojem je jedna osoba poginula a dve teško povređene, od kojih je jedna 19-ogodišnja slučajna prolaznica. prije 3 sat.
AVAZ f t više Zabilježi Povodom 20. godišnjice masakra na Tuzlanskoj kapiji, Inicijativa mladih za ljudska prava Srbije organizovala je ulične akcije u Beogradu, Novom Pazaru, Novom Sadu i Nišu, u okviru kojih su pozvali građane da se upišu u Knjigu žalosti, koju danas biti uručena gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću i porodicama žrtava. Ova Inicijativa mladih za ljudska prava Srbije izaz prije 2 sat.
24 SATA f t više Zabilježi Na putu između Konjica i Jablanice danas je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj nije bilo povrijeđenih. prije 3 sat.
B92 f t više Zabilježi Svađa u tramvaju između kosovskih Albanaca u Beču prerasla je u obračun vatrenim oružjem, u kojem je jedna osoba poginula, a dve teško povređene. Svedoci tvrde da je pucnjavi koja se dogodila sinoć prethodila žestoka svađa u tramvaju, a da kada su se otvorila vrata tramvaja na stanici i dva brata, kako prenose mediji, rođena u Prištini, pokušala da izađu pripadnik suparničke ekipe je izvadio pištolj i zapucao. prije 3 sat.
DNEVNIK.HR f t više Zabilježi Štede pojedini lokalni čelnici. Primjerice, načelnik dalmatinske općine Zadvarje kod Omiša odrekao se plaće godinu dana, a njegovi vijećnici-volontiraju. Primjer je to koji bi možda mogli slijediti i neki na državnoj razini. prije 4 sat.
NEZAVISNE f t više Zabilježi BEČ - Svađa u tramvaju između kosovskih Albanaca u Beču prerasla je u obračun vatrenim oružjem, u kojem je jedna osoba poginula a dvije teško povrijeđene, od kojih je jedna slučajna prolaznica. prije 2 sat.
SLOBODNA EVROPA f t više Zabilježi U samoubilačkom bombaškom napadu kamionom punim eksploziva danas je na jugu Avganistana poginulo najmanje petoro ljudi, a 62 osobe su povređene, izjavili su zvaničnici. Eksplozija se desila na kapiji objekta lokalne uprave u Kalatu, glavnom gradu provincije Zabul, preneo je AP. Među povređenima su tri člana lokalnog upravnog saveta. Zabul se graniči sa Pakistanom, a u ovoj provinciji pobunjenici su pojačali aktivnosti u poslednjih nekoliko meseci.  prije 4 sat.
CAFE.BA f t više Zabilježi SAN DIJEGO - Legendarna rok grupa Rolling Stones počela je svoju novu Zip kod turneju po SAD dvočasovnim koncertom u San Dijegu. prije 4 sat.
NEZAVISNE f t više Zabilježi BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Muhameda Kusurana za ratni zločin počinjen nad srpskim civilima u Kozarcu kod Prijedora. prije 4 sat.
B92 f t više Zabilježi Jedan vojnik u Tunisu je danas u jednoj kasarni ubio sedam drugih, a potom je ubijen, saopštilo je Ministarstvo odbrane. "Poginulo je sedam vojnika i napadač. Deset vojnika je ranjeno i jedan je u teškom stanju", rekao je novinarima portparol Ministarstva odbrane, Belhasen Ueslati. prije 4 sat.
AVAZ f t više Zabilježi Lobiranje za podršku međunarodnih institucija razvojnim projektima koji dolaze iz Trebinja te pomoć kod predstavljanja Trebinja i Hercegovine u svijetu kao povoljnog poslovnog okruženja bili su tema razgovora Ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka i i gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića dans u Trebinju. Prema riječima gradonačelnika Vučurevića ministar Crnadak dao je prije 2 sat.
24 SATA f t više Zabilježi Mladić iz Trebinja, R.A. (19), osumnjičen je za ubistvo Marka Đerića (24) iz tog grada. Centar javne bezbjednosti Trebinje je tužilaštvu u tom gradu dostavio izvještaj protiv ovog 19-godišnjaka, koji se sumnjiči da je jučer u ranim jutarnjim satima, u pravcu Marka Đerića ispalio najmanje sedam hitaca. prije 1 sat.
SVET f t više Zabilježi U vreme ekonomske krize ljudi se najpre odriču odmora, a leto provode na poslu ili kod kuće gledajući fotografije sa mora koje njihovi prijatelji i poznanici objavljuju na društvenim mrežama. Ali to ne mora tako da bude. Odlazak makar i na kratak odmor napuniće vam baterije i vratićete se poslu ili učenju mnogo srećniji i [...] prije 2 sat.
NEZAVISNE f t više Zabilježi SAN DIJEGO - Legendarna rok grupa "Rolling Stones" počela je svoju novu "Zip kod" turneju po SAD dvočasovnim koncertom u San Dijegu. prije 4 sat.
24 SATA f t više Zabilježi Legendarna rok grupa "Rolling Stones" počela je svoju novu "Zip kod" turneju po SAD dvočasovnim koncertom u San Dijegu. prije 3 sat.
BANJALUKA LIVE f t više Zabilježi Tabla koju su u nedjelju građani Banjaluke postavili kod rampe na početku šetališta Banj brdo, i tako ovaj dio proglasili rekreativnom zonom danas nije na svom mjestu. Da li je riječ o samoinicijativnom činu nekog pojedinca ili su nadležne gradske službe uklonile tablu - ne zna se, jer su u Gradskoj upravi rekli da će više informacija o ovome imati sutra ujutro, prenosi Mondo. Članovi Građanske inicijative "Rekreativna zona Banj brdo/Šehitluci" samoinicijativno su u nedjelju presjekli vrpcu i pr prije 3 sat.
DNEVNIK.HR f t više Zabilježi Prebrza vožnja uzrok je prometne nesreće u kojoj je poginuo 26-godišnji vozač, koji se u nedjelju navečer automobilom zaletio u kameni suhozid nedaleko Kistanja kod Knina. prije 6 sat.
BLIC f t više Zabilježi Trogodišnje dete koje je povređeno juče u udesu u Malči životno je ugroženo i priključeno je na aparat za disanje. Šestogodišnje dete se oporavlja I oseća dobro- saopštila je direktorka Dečje hiruške klinike Kliničkog centra u Nišu dr Anđelka Slavković. prije 5 sat.
BLIC f t više Zabilježi Loznička policija, u konsultaciji sa zamenikom osnovnog javnog tužioca, podneće krivične prijave protiv dvojice mladića (27) i (29) iz ovog grada zbog nasilničkog ponašanja. prije 5 sat.
RTCG f t više Zabilježi Rusija preduzima akciju kako bi, bar privremeno, izvukla haškog optuženika Ratka Mladića iz ševeningenskog zatvora i dovela ga na liječenje u Moskvu, piše moskovska "Istina", prenosi Jutarnji list. prije 7 sat.
RTCG f t više Zabilježi Dobijanje NATO koda kompanijama otvara pristup velikom tržištu na kom mogu unaprijediti svoje poslovanje, ocijenjeno je na okruglom stolu "NATO Kod - šansa za profit". prije 5 sat.
NEZAVISNE f t više Zabilježi KANDAHAR - Najmanje jedna osoba je poginula, a više od 40 je povrijeđeno kada je talibanski bombaš-samoubica detonirao tonu eksploziva smještenu u kamion ispred ulaza u kompleks vladinih zgrada u Kalantu, na jugu Avganistana, saopštili su lokalni zvaničnici. prije 7 sat.
VEČERNJI LIST f t više Zabilježi U borbi za tri milijuna mađarskih turista, od kojih otprilike milijun odlazi u inozemstvo, turistička organizacija Mađarske snažno oglašava “odmor kod kuće” prije 5 sat.
RADIO SARAJEVO f t više Zabilježi Rusija planira tajnu akciju kako bi Ratka Mladića izvukla iz ševeningenskog zatvora, bar privremeno, i odvela ga na liječenje u Moskvu. Kako je objavio moskovski list Istina, optuženom zločincu su nedavno u posjeti bili Jelena Guskova, članica Ruske akademije nauka poznata po naklonjenosti Srbima i poslanik u ruskoj Dumi Pavel Dorohin, koji predvodi ruski Komitet za zaštitu generala Mladića. Dvojac je u Haagu dogovorio da ruski ljekari u junu doputuju u Tribunal, pregledaju Mladića kako bi ovaj prije 7 sat.
BLIC f t više Zabilježi Najmanje pet osoba je poginulo, a 62 su povređene kada je talibanski bombaš-samoubica detonirao tonu eksploziva smeštenu u kamion ispred ulaza u kompleks vladinih zgrada u Kalantu, na jugu Avganistana, saoštili su lokalni zvaničniči. prije 7 sat.
CAFE.BA f t više Zabilježi - U akciji koju je provelo Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP Republike Srpske od 8. do 10. maja iz saobraćaja su isključena 403 vozača zbog prisustva alkohola u organizmu, saopšteno je iz MUP-a Srpske. prije 6 sat.
NEZAVISNE f t više Zabilježi TUNIS - U vojnoj bazi u glavnom gradu Tunisa, jedan vojnik je otvorio vatru na svoje drugove i ubio tri vojnika, nakon čega je i sam ubijen, saopštio je portparol tuniske armije. prije 5 sat.