Naslovnica Moje Politika Ekonomija Hronika Sport Zabava Video Tehnologija Nauka Misterije Život Religija Oglasi
Pregled
Teme
Nova školska godina
Migranti
Euro 2016
UEFA
ISIS
Švicarski franak
FIFA
Prometne nesreće
Devedesete
Fudbal
Migracije
Berze i valute
Turizam
Reality
Svijet
Sirija
Slovenija
Makedonija
Izrael i Palestina
Egipat
Ukrajina
Irak
Mađarska
Austrija
Amerika
Regionalno
Najčitanije
Najnovije
Izdvojeno
Ličnosti
Pretraga
Pretražite 14.927 vijesti iz vodećih izvora uživo!    Izvori:
 Najbrže do vijesti:  unesite naziv mjesta, opis događaja, ime ličnosti, izvor, itd.
Vijest nije pronađena. Evo rezultata pretrage:
AVAZ f t više Zabilježi Nogometna reprezentacije BiH jučer je stigla na Trening centar NS BiH, gdje će boraviti sve do sutra kada igraju kvalifikacionu utakmicu sa selekcijom Andore. Naši Zmajevi jučer su obavili trening zatvorenog tipa na Trening centru, dok je danas sa početkom u 18.30 planiran službeni trening na stadionu Bilino polje prije kojeg će biti održana zvanična press konferencija. Kako to uvije prije 23 min.
POGLEDAJ
 VIDEO 
CAFE.BA f t više Zabilježi Jedna od onih muzičkih numera koje svoj život žive na vrlo specifičan način, od rođenja noseći zvijezdu neprikosnovenog uspjeha ... i trajaće taj život do nekog dana u beskonačnosti kada će biti upisan u vječnost. Pjesma „Zagrli me autora Arsena Dedića svoje prvo izvođenje doživjela je 1977.godine kada se pojavila na albumu „Ako pridješ bliže Zdravka Čolića. prije 50 min.
SANDŽAK PRESS f t više Zabilježi Snimak će uskoro biti dostupan. https://www.youtube.com/watch?v=_6U0dzZe7Eo prije 53 min.
B92 f t više Zabilježi Viši sud u Beogradu zakazao je za sredu 9. septembra izricanje presude protiv 11 optuženih za paljenje ambasada 2008. godine posle mitinga "Kosovo je Srbija". Presuda će biti izrečena Dejanu Vučkoviću, Đorđu Tominu, Nikoli Kosanoviću, Dušanu Sedlaru, Aleksandru Ercegu, Filipu Backoviću, Draganu Marinkovu, Mladenu Nebrigiću, Marku Novitoviću, Draženku Nikoliću i Milanu Tomasu. prije 48 min.
SVET f t više Zabilježi Problemi sa morskom bolešću možda će uskoro biti stvar prošlosti zahvaljujući novoj “terapiji” koja podrazumeva elektrošokove. Klinički uzrok morske bolesti i dalje je misterija, ali naučnici smatraju da je verovatno povezan sa tim što mozak ne može da “savlada” informacije koje dobija vidom i sluhom tokom pokreta. Oko tri od deset osoba koje pate od [...] prije 36 min.
ALJAZEERA f t više Zabilježi Od gotovo 3.000 izbjeglica koje iz Makedonije uđu u Srbiju, svaka osma žena je trudna, tvrde u UNICEF-u. prije 12 min.
CAFE.BA f t više Zabilježi SARAJEVO- Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur rekao je danas da očekuje da će analiza rada Tužilaštva i Suda BiH na predmetima ratnih zločina biti završena do sredine novembra, naglašavajući da Tužilaštvu BiH, koje nije omogućilo pristup spisima na predmetima ratnih zločina, vrata OEBS-a nisu zatvorena. prije 10 min.
CAFE.BA f t više Zabilježi LUKSEMBURG - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas članice EU da objektivno sagledaju ulogu i zasluge Srbije u svim zbivanjima na Balkanu i Evropi, izrazivši uvjerenje da je vrijeme za otvaranje prvih poglavlja u pregovorima o prijemu Srbije u EU, kao i da će u najskorije vrijeme na Savjetu EU takva odluka biti donijeta. prije 10 min.
AVAZ f t više Zabilježi Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić ocijenio je danas da su izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o izmjeni krivičnog zakona, kako bi mogao „suditi opoziciji zbog veleizdajničke politike na nivou BiH“, prešle mjeru političkog ukusa i razuma. Čavić tvrdi da to nisu političke poruke, već prijetnje. - Onaj ko ne misli kao Dodik, bit će krivič prije 6 min.
POLITIKA.RS f t više Zabilježi MINHEN - Grupa od oko 450 izbeglica stigla je danas na železničku stanicu u Minhenu, nakon što su se Austrija i Nemačka dogovorile sa Mađarskom da dozvole izbeglicama da pređu njihove granice, javio je Rojters, pozivajući se na izjave svedoka. Portparol policije je rekao da je oko 450 izbeglica stiglo posebnim vozom i da će drugim vozom biti prebačeni u obližnji centar, gde će biti registrovani. prije 2 min.
RADIO SARAJEVO f t više Zabilježi Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić ocijenio je danas da su izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o izmjeni krivičnog zakona, kako bi mogao „suditi opoziciji zbog veleizdajničke politike na nivou BiH“, prešle mjeru političkog ukusa i razuma, javlja Fena. Čavić tvrdi da to nisu političke poruke, već prijetnje. "Onaj ko ne misli kao Dodik, bit će krivično gonjen, a on ima dovoljno ruku u parlamentu koji će podržati ovu ideju", rekao je Čavić. Ističe da je Dodikov pozi prije 34 min.
AVAZ f t više Zabilježi Bijela kuća danas je saopštila da, iako humanitarna kriza izazvana političkom nestabilnosti predstavlja tragediju, Amerika ne planira da naseli više sirijskih izbjeglica.  Portparol Bijele kuće Josh Ernest izjavio je da će Amerika obezbijediti sredstva Visokom komesarijatu za izbjeglice UN, a evropskim zemljama "tehničku ekspertizu" svoje Obalske straže, ali da prije 46 min.
AVAZ f t više Zabilježi Peruanska maratonka Gladys Tejeda zbog kršenja dopinških pravila morat će vratiti zlatnu medalju koju je osvojila u julu na panameričkim igrama u Torontu. Odluku je jučer potvrdio predsjednik panameričke sportske organizacije Odepa Julio Maglione, prenose agencije.  Tejeda je bila pozitivna na testiranju nakon pobjede na maratonu u Torontu, na kojem je postavila rekord prije 1 sat.
AVAZ f t više Zabilježi Bijela kuća danas je saopštila da, iako humanitarna kriza izazvana političkom nestabilnosti predstavlja tragediju, Amerika ne planira da naseli više sirijskih izbjeglica.  Portparol Bijele kuće Josh Ernest izjavio je da će Amerika obezbijediti sredstva Visokom komesarijatu za izbjeglice UN, a evropskim zemljama "tehničku ekspertizu" svoje Obalske straže, ali da prije 54 min.
AVAZ f t više Zabilježi Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da njena zemlja neće sprečavati nikoga u namjeri da traži azil. Njemački zvaničnici nedavno su predvidjeli da će u tu zemlju do kraja godine stići do 800.000 migranata. - Pravo na politički azil nema ograničenja u broju azilanata. Kao snažna, ekonomski zdrava država imamo moć da učinimo šta je neophodno i da svaki azilant bude prije 54 min.
AVAZ f t više Zabilježi 14: 55  Više hiljada izbjeglica ušlo je danas u Austriju iz Mađarske u najvećem prilivu izbjeglica od Drugog svjetskog rata - Ovo nam mora otvoriti oči o tome koliko je situaciju u Evropi kritična. Nadam se da će ovo poslužiti kao poziv za buđenje. Ovo se ne može nastaviti - kazao je austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz kada je& prije 54 min.
RTV SLON f t više Zabilježi Promjenljivo vrijeme moglo bi kod osjetljivih osoba ponajviše uticati na raspoloženje. Pri tome će osvježenje djelovati pozitivno i činiti dan ugodnijim za većinu populacije. Sa približavanjem noći i postepenom stabilizacijom, opšta slika će se dodatno poboljšati, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. prije 53 min.
SANDŽAK PRESS f t više Zabilježi Premijer Finske, Juha Sipilä je kazao u subotu da će ponuditi svoju kuću izbjeglicama dodavši da želi potaknuti sve Fince da pomognu.. Dok se čelnici EU bore da usaglase politike kako bi se suočili sa velikim prilivom izbjeglica, od kojih je veliki broj Sirijaca, Sipilä je kazao da se njegova kuća u Kempeleu, u blizini Oule, ... Opširnije → prije 53 min.
HRT f t više Zabilježi Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u Požegi kako HDZ-ova domoljubna koalicija pobjeđuje posljednje tri godine i nema razloga za eksperimentiranje, a potvrdio je da će se odazvati pozivu hrvatske predsjednice vezano uz utvrđivanje termina parlamentarnih izbora, ocijenivši da bi to trebali i SDP-ovci i HNS-ovci. Na upit novinara o mogućnosti koaliranja HDZ-a s Reformistima Radimira Čačića, rekao je kako HDZ ima svoju domoljubnu koaliciju s kojom pobjeđuje posljednje tri godine. Mi nem prije 52 min.
SLOBODNA EVROPA f t više Zabilježi Bijela kuća danas je saopštila da, iako humanitarna kriza izazvana političkom nestabilnosti predstavlja tragediju, Amerika ne planira da naseli više sirijskih izbjeglica. Portparol Bijele kuće Džoš Ernest izjavio je da će Amerika obezbijediti sredstva Visokom komesarijatu za izbjeglice UN, a evropskim zemljama "tehničku ekspertizu" svoje Obalske straže, ali da neće dozvoliti ulazak novim izbjeglicama iz Sirije. SAD su od početka sukoba u Siriji od marta 2011. godine pružile... prije 50 min.
JUŽNA SRBIJA f t više Zabilježi Niška politička javnost uzburkana je još jednim otcepljenjem, ovog puta u Demokratskoj stranci Srbije u Nišu. Da li će najbrojnija stranaka (SNS) dobiti još jedno pojačanje u Skupštini grada Niša ostaje da se vidi. U novoformiranoj "Samostalni DSS", tvrde suprotno. prije 48 min.
B92 f t više Zabilježi Mađarska će od 15. septembra, duž granice rasporediti policijske snage kako bi zaustavila nalet izbeglica, kao i vojsku, ukoliko taj predlog odobri parlament. "Posle 15. septembra nastupiće velike promene... korak po korak, stavićemo granicu pod kontrolu. Poslaćemo policiju, a ako dobijemo odobrenje parlamenta i vojsku", rekao je Orban na konferenciji za novinare. prije 48 min.
AVAZ f t više Zabilježi Ko će naslijediti Ban Ki-muna (Ki-moon) i postati novi generalni sekretar Ujedinjenih naroda krajem 2016. godine medijski je manje “sexi” od pitanja ko će zamijeniti Baraka Obamu (Barack) 2017. u Bijeloj kući. Izborna procedura Ali, zato nije manje važno, posebno ako bismo tom pitanju dodali humanu prije nego političku dimenziju. I upitali se hoće li, negdje, na obalama Medit prije 46 min.
AVAZ f t više Zabilježi Narodni demokratski pokret Dragana Čavića uputiće u skupštinsku proceduru prijedlog deklaracije o genocidu Nezavisne Države Hrvatske (NDH) nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svjetskom ratu. Ovu deklaraciju će, rekao je Čavić danas u Banjoj Luci, podržati i ostali članovi Saveza za promjene, pa će se tako na šestoj redovnoj sjednici Narodne skupštine RS, koja počinje 1 prije 46 min.
BLIC f t više Zabilježi Mađarska će od 15. septembra, duž svoje južne granice rasporediti policijske snage kako bi zaustavila nalet izbeglica, kao i vojsku, ukoliko taj predlog odobri parlament, saopštio je danas mađarski premijer Viktor Orban. prije 38 min.
SANDŽAK PRESS f t više Zabilježi Novi Pazar – Muftija Sandžački Muamer ef. Zukorlić u svom obraćanju na Hadžetu poručio je prisutnima da se Bošnjaci moraju ujediniti pod jednim bajrakom kada su u pitanju zajedničke vrijednosti. “Nikada nećemo odustati, pobijedićemo, ujedinićemo se. Ponovo će bajrak bošnjački važiti za sve Bošnjake uprkos političkim razlikama, uprkos pripadnosti raznim partijama. Mi moramo imati snage da... Opširnije → prije 13 min.
HRT f t više Zabilježi Rekao je da se njegova kuća u Kempeleu, na sjeveru Finske, sada malo koristi te da će u njoj smjestiti tražitelje azila od početka iduće godine. prije 12 min.
RADIO SARAJEVO f t više Zabilježi Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko pohvalio je obnavljanje prekida vatre na istoku zemlje, kazavši da niti jedan ukrajinski vojnik nije izgubio život u posljednjih sedam dana, javlja Fena. U vojnom sukobu u srcu ukrajinske industrijske zone poginulo je više od 6.800 osoba i uprkos prekidu vatre uspostavljenom u februaru obje strane su svakodnevno upotrebljavale vatreno oružje. Međutim, zaraćene strane su obećale da će konačno implementirati dogovor o prekidu vatre od 1. septembra, s početkom prije 34 min.
RTS f t više Zabilježi Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da će Budimpešta od 15. septembra, duž svoje južne granice rasporediti policijske snage kako bi zaustavila nalet izbeglica, a ukoliko odobri parlament, i vojsku. prije 34 min.
RTS f t više Zabilježi Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da do srede očekuje rezultate analiza koje bi trebalo da pokažu da li je u izgradnji vrtića "Dragan Laković" na Novom Beogradu korišćen otrovni fenol i da će odgovorni, ako se pokaže da je bilo propusta, odgovarati. prije 34 min.
VEČERNJI LIST f t više Zabilježi Sve ostale parlamentarne stranke doći će na Pantovčak prije 31 min.
CAFE.BA f t više Zabilježi Svaka žena upoznala je bar jednog frajera koji je, kad je nasamo sa njom, divan i nježan, ali čim je tu i neko od njegovih prijatelja ili su oni kao par u širem društvu, on se pretvara u groznog momka koji na sve načine pokušava da dokaže da je faca. prije 50 min.
RADIO SARAJEVO f t više Zabilježi Danas u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.  U ostaku zemlje jutro pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima, uz postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti tokom dana. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature ktetat će se od 10 do 15, na jugu od 14 do 19, prije 1 sat.
AVAZ f t više Zabilježi Francuska razmatra vršenje zračnih udara na Islamsku državu u Siriji, pridružujući se međunarodnoj koaliciji predvođenoj Sjedinjenim Državama, pišu francuske novine Le Monde, citirajući neimenovani izvor. Vladini zvaničnici odbili su komentarisati ovaj izvještaj, kazavši da će predsjednik Francois Hollande izraziti svoj stav na pres-konferenciji u ponedjeljak, pr prije 4 sat.
DNEVNIK.HR f t više Zabilježi O ishodu ovogodišnje Farme riječ će imati i gledatelji Nove TV. prije 2 sat.
AVAZ f t više Zabilježi Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas u Banjoj Luci da će uskoro uslijediti brojni razgovori zbog formiranja Vlade FBiH. Crnadak je istakao da su pozicije SDA i HDZ-a jasne i da predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH ima većinu koja nije upitna. On ujedno smatra da je to najstabilnija većina u BiH. - Šta god radili naši koalicioni partneri SDA prije 4 sat.
VEČERNJI LIST f t više Zabilježi Iako je na nacionalnoj razini povećan broj poginulih, na području PU zagrebačke nijedno dijete nije poginulo u 2015. prije 3 sat.
VEČERNJI LIST f t više Zabilježi Sve je počelo u petak oko 23.30 kada je 41-godišnjak u svom stanu bio nasilan prema supruzi i djeci prije 3 sat.
VEČERNJI LIST f t više Zabilježi Mađarske vlasti organizirale su autobuse koji su prevozili izbjeglice do austrijske granice prije 2 sat.
BLIC f t više Zabilježi Rezultati analiza koje bi trebalo da pokažu da li je u izgradnji vrtića "Dragan Laković" na Novom Beogradu korišćen otrovni fenol, trebalo bi da budu gotovi najkasnije do srede, izjavio je danas Siniša Mali, gradonačelnik Beograda. prije 1 sat.
CAFE.BA f t više Zabilježi Ogromna vrtača koja se pojavila na mjestu urušenog rudnika u zapadnoj Rusiji ne prestaje se širiti, te opasno ugrožava obližnji gradić. prije 2 sat.
B92 f t više Zabilježi Migrantska kriza može da bude rešena ako se zaustave sukobi u Aziji i u Africi, rekao je zamenik generalnog sekretara UN za ljudska prava Ivan Šimonović. “Ako problemu pristupite samo sa bezbednosne tačke, hajde da bude više patroliranja, da zaustavljamo brodove, proglasimo rat krijumčarima ljudi, to zvuči dobro. Ali, to nije efikasno. To neće pomoći u izazovu sa kojim se suočavamo“, naveo je on. prije 4 sat.
DETSCHE WELLE f t više Zabilježi Za nekoliko nedelja u afričkoj državi Burkini Faso održavaju se izbori. Ali umesto o aktuelnim kandidatima, mediji ovih dana najviše govore o jednom političaru koji je umro pre gotovo 30 godina. prije 4 sat.
RADIO SARAJEVO f t više Zabilježi Registracija za ''Race for the cure'' (Šetnja za ozdravljenje) počela je danas  u više od 20 gradova širom Bosne i Hercegovine.  Šetnja će biti održana 3. oktobra kada će se na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu okupiti veliki broj osoba iz cijele države radi podizanja svijesti i osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.  Ranijih godina akciji se odazivalo nekoliko hiljada osoba, a podršku su davali predstavnici ambasada, vlasti i javnih ličnosti.  Akcija je svjetskih razmjera i uče prije 3 sat.
NEZAVISNE f t više Zabilježi Jedna od onih muzičkih numera koje svoj život žive na vrlo specifičan način, od rođenja noseći zvijezdu neprikosnovenog uspjeha ... i trajaće taj život do nekog dana u beskonačnosti kada će biti upisan u vječnost. Pjesma „Zagrli me“ autora Arsena Dedića svoje prvo izvođenje ... prije 2 sat.
BLIC f t više Zabilježi U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i svežije, a najviša dnevna temperatura biće 24 stepena, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. prije 3 sat.
RTCG f t više Zabilježi Povodom Dana Nacionalnog parka Durmitor, sjutra će ulaz u taj park biti slobodan, a posjetioci će, pored ostalog, moći da prošetaju brojnim pješačkim stazama, posebno edukativnom stazom oko Crnog jezera, i da uživaju u ljepotama ovog nacionalnog parka. prije 2 sat.
BLIC f t više Zabilježi Gostujuća izložba Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske "DATES 1" dvojice umetnika Radenka Milaka i Romana Uranjeka, a u okviru ciklusa "Tradicija i savremeno stvaralštvo", danas će biti otvorena u 20 sati u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu. prije 1 sat.
BLIC f t više Zabilježi U okviru manifestacije "Momin krug" sutra će svečano biti otkrivena ploča sa nazivom ulice Mome Kapora, najavio je Beoinfo. prije 4 sat.
DNEVNIK.HR f t više Zabilježi Bitka jastucima, održana 20. kolovoza, tradicija je stara više od stotinu godina, a obilježava kraj ljetne jako stroge obuke. prije 2 sat.